Font Awesome Icons
EIXAMPLE ART GALLERY
Art gallery and apartment / Eixample, Barcelona / 2014








EN
The design for this contemporary art gallery begins with the division of the floorplan into a series of layers that separate the different levels. The space is defined through a series of stepped floors and offset walls that frame a back patio filled with natural light.

Because of the existing conditions of the site (an interior space in the Eixample district of Barcelona), the goal is to maximize the entrance of natural light in the farthest part of the entrance, where a small patio opens up to bathe the gallery's background.

The secondary spaces (bathrooms, library, storage room, office and owner's apartment) are organized around this backyard, leaving the rest of the floor open for flexible use.  
ES
El diseño para esta galería de arte contemporáneo parte de la división de la planta en franjas que separan los diferentes niveles. El espacio se define a través de una serie de suelos  y paredes escalonados que emmarcan un patio trasero lleno de luz natural.

Al tratarse de un espacio interior en el Eixample de Barcelona, se pretende maximizar la entrada de luz natural por la parte más alejada de la entrada, donde se abre un pequeño patio que baña de luz el fondo de la galería.

Los espacios auxiliares (baños, biblioteca, almacén, despacho y apartamento del propietario) se organizan alrededor de este patio posterior, dejando el resto de la planta abierta para un uso flexible.



client — private client
location — l’eixample, barcelona, spain
year — 2012
status — proposal
area — 275 m2

team — sergi sauras




Copyright © 2019  Studio Sauras — All rights reserved.
ss@studiosauras.com